Sproet

De afgelopen vier weken kenmerkten zich vooral door het werken aan een projectje. Waar ik geen blogspiratie had -en dan moet je dus ook gewoon niet moedwillig tóch bloggen- zat ik wel dag in dag uit lapjes te maken. Er zaten letterlijk wat haken en ogen aan, maar ik wil jullie vol trots kennis laten maken met Sproet!

Sproet stond al heel lang op mijn verhaaklijstje. Ik vond zijn patroon hier, maar op die manier was het me veel te veel werk voor relatief kleine lapjes. Andere manieren om vierkantjes te haken  voldeden niet, omdat je altijd gaten blijft houden en ik dan het hondje niet kon vullen. Ik had het hele idee dus in de wacht gezet. Tot ik enkele maanden terug in de supermarkt in een haaktijdschrift stond te bladeren en kennis maakte met tunisch haken: een mooi steekje én dichte lapjes.
Ik kocht een tunische haaknaald, leerde mezelf de steek en de rest is geschiedenis. Mag ik daar nog bij vermelden dat het heel wat puzzelwerk heeft gekost en dat ik nu oprecht tevreden kan zeggen dat het dat waard was.

16 gedachtes over “Sproet

 1. Sanne zegt:

  Wat leuk! Ontzettend knap! Ik kan nog niet eens een klein stukje haken. En ik heb het serieus geprobeerd… En heerlijk om gewoon lekker bezig te zijn. Vind Eep hem ook leuk?

  Like

 2. Marijke zegt:

  Wat een Lieve/ leuke sproet is het geworden!!
  Het tunische haken vind ik ook erg leuk ,heb inmiddels ook al wat uitgeprobeerd!!
  Gaat lekker snel!

  Liefs en groetjes
  Marijke

  Like

 3. Marianne de Kruijf zegt:

  Ik heb de runische haaksteek op de lagere school geleerd, tijdens de handwerkles. We moesten een babyjasje maken. Ik was de enige die het niet met rosé of blauw had omrand. Ik deed dat met geel.
  Maar ben vergeten hoe ik lapjes aan elkaar moet maken. Dus dat wordt nog even puzzelen.

  Like

 4. Marianne zegt:

  Toevallig kwam ik het plaatje ergens op internet tegen en heb er op mijn tlf een scherm opname van gemaakt. Na ruim een jaar ben ik er mee aan de slag gegaan. En kwam tot de conclusie dat al die losse vierkantjes onhandig waren. De tunische haaksteek heb ik in een ver verleden op school geleerd, maar is nog steeds mijn favoriete steek omdat het mooie rechte lapjes geeft. Maar ik heb de kleurtjes aan elkaar vast gehaakt. Alleen de voor en achterkant vast maken aan de voorkant , moet ik nog even uitvinden. Leuk om te lezen dat iemand hetzelfde idee had 😀

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s