Kerkdienst thuis

Vandaag is een vreemde dag voor veel Christenen in Nederland. Door de maatregelen van afgelopen week, zijn er de meeste kerkdiensten in ons land afgelast. Gek om op zondag, de dag van onze Heer, thuis te blijven en elkaar niet te ontmoeten.

Het bijzondere is dat er in het hele land initiatieven zijn ontstaan, om toch ‘samen te komen’. Misschien niet fysiek, maar wel via allerlei hulpkanalen.

Ik kan me voorstellen dat er ook mensen zijn, die zichzelf misschien niet zouden omschrijven als ‘gelovig’, maar die wel behoefte hebben aan een geluid van hoop, rust en vertrouwen. Daarom hieronder een lijstje van mogelijkheden om een kerkdienst te beleven vanuit huis.

 • De EO zendt komende zondagen een kerkdienst uit op NPO2. Deze begint om 9.20.
 • Ook op Groot Nieuws Radio is een kerkdienst te beluisteren. Bereikbaar via internet, DAB+ of interactieve tv. Dit is vanaf 10.00.
 • http://www.beleefmee.nl zendt een live dienst uit vanuit Amersfoort Vathorst. Deze begint om 10.30
 • EO beam zendt via YouTube een dienst uit, die wellicht ook mooi is voor jongeren. Aanvang: 11.00
 • Ook voor kinderen zijn er mooie initiatieven. Waaronder een kinderprogramma op http://www.creatiefkinderwerk.nl

Als je zoekt op internet, kan je meer diensten vinden. Voel je vrij om mijn lijstje met diensten aan te vullen in de reacties, als je een mooie tip hebt!

Verder wil ik ook onder jullie aandacht brengen dat woensdag 18 maart a.s. is uitgeroepen tot een dag van gebed. Je kunt hier meer informatie over vinden op http://www.nationaalgebed.nl. Ook hier zijn live uitzendingen te volgen, gedurende de dag om samen te bidden.

Wat ontzettend gaaf dat er zoveel initiatieven zijn om God en elkaar te zoeken!! Laten we in de onrust ook vooral naar elkaar om zien en geen berichten verspreiden van paniek, maar van hoop!

8 gedachtes over “Kerkdienst thuis

 1. elizabethdekievit@hotmail.com zegt:

  Dank Maria voor deze blogpost. Fijn dat je dit op een rijtje hebt gezet… Heel handig.
  We bidden vandaag tot God voor alles wat nodig is tot Zijn eer.
  Gezegende zondag iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Naomi zegt:

  Mooi dat je dit lijstje deelt en inderdaad gaaf dat er zoveel initiatieven zijn. Ik loop tijdens de kerkdienst altijd een rondje, met de dienst op m’n oren via internet. Liep net ook buiten. Normaal staat het bomvol met auto’s rond de kerk. Nu was het helemaal leeg. Voelt zo raar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s