Pluk de appelplukdag

Elk jaar wil ik er naartoe, maar op de één of andere manier is er nog nooit van gekomen: een appelplukdag. Eén keer moet de eerste keer zijn – en dat was vandaag. Al een paar weken terug werd ik er door iemand op geattendeerd en sindsdien stond het in mijn agenda. Alwaar het goed werd bewaakt. Op sommige zaterdagen zijn er zoveel leuke dingen te doen, dat het moeilijk kiezen is – maar de appelplukdag stond vast!

Gewapend met een miniparaplu -want: wisselvallig weer- en twee tassen gingen we gelaarsd en al op pad. Voor het gemak ging de paraplu in één van de tassen en “Here we go!”, zoals Eep dan zegt. “Gaan met die banaan!”

We hadden een bescheiden voornemen: Maus en ik. We zouden proberen ongeveer 3 kilo te plukken. Iets meer dan we normaal in twee weken op krijgen, maar hé, we mochten hier ook best een lekkere appeltaart aan overhouden. Maar toen we eenmaal aan het plukken waren, kreeg ik er schik in. Maus gaf al snel aan dat we vast al voorbij ‘de drie’ waren. En we neigden heus tot stoppen, maar ze zagen er zo mooi uit. En ik vond dat we ook best wat konden uitdelen als we wat meer hadden. Dus ik plukte nog even door. Nog ééntje en… vooruit ook deze nog.
Wat is dat leuk! Ik had zo nog een paar uur door kunnen gaan al die glimmende, grote appels te plukken. Wat een overvloed! Prachtig!

We sjouwden de appels naar de weegschaal waar een eenvoudig tarief gold: 1 euro de kilo. Lekker goedkoop in deze dure appeltijden. Bleken we toch meer geplukt te hebben dan verwacht. De wijzer schoot naar de 11 kilo! Dan maar twee appeltaarten bakken. Of drie? Hoe dan ook, na al die jaren ben ik eindelijk eens wezen appels plukken. En ik zeg: volgend jaar weer!

Alleen laten we dan de paraplu uit de tas… Dat scheelt weer een halve kilo.

9 gedachtes over “Pluk de appelplukdag

 1. lemsfamily zegt:

  Super leuk he! Herken het helemaal … altijd al gewild, vandaag gelukt! Mag ik vragen: waar ben je geweest? En welk soort appels hebben ze daar? Onze kilo prijs was veel hoger … grtz Els

  Like

  • MeMaree zegt:

   We zijn in Zeewolde geweest. Bij Fruithal Smits. Ze hadden Junami, Elstar en Conférence peren. (Waarschijnlijk nog meer, maar dit waren nu de plukmogelijkheden). Wat leuk dat jullie ook gisteren hebben geplukt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s