MeMaree

Vandaag is een bijzondere dag. Ik vier maar liefst 2 jubilea! Allereerst is dit blog vandaag 2 jaar! Een feestje waard! Wat is het heerlijk om humor te kennen in je leven, om te schrijven over dingen die je opvallen of aan het denken zetten. Mijn blog staat heel dicht bij wie ik ben. Zoals ik in het leven sta, zo schrijf ik mijn blogs. Daarom koos ik ook voor de naam MeMaree.

Maar er is nóg een jubileum. Vandaag ben ik 9 jaar ziek. Onlangs kreeg ik eindelijk de diagnose: ME/cvs. Hier kan je lezen wat dit inhoudt. Niet echt iets om te vieren toch?, hoor ik je denken. Nee, niet echt. Sterker nog: echt niet!  Tegelijk is er wel degelijk iets te vieren, vind ik. Want het was een lange zware weg (gelukkig afgewisseld met oaseweken of maanden, waarin het soms verrassend goed mocht gaan). Maar het heeft me gevormd. Ik heb kunnen leren dat  de moeheid en klachten niets zeggen over wie ik ben. Ik heb geleerd dat er áltijd lichtpuntjes blijven. En dat als je helemaal niets meer kunt, Jezus jouw leven nog steeds waardevol vindt. Dat NIETS je kan scheiden van de liefde van God, door diezelfde Jezus. Ik heb geleerd waar mijn talenten liggen en hoe ik er van kan genieten om die dankbaar in te zetten. En we mochten merken hoeveel lieve mensen wij om ons heen hebben gekregen, die van ons houden zoals we zijn.

En al die dingen mochten een plaatsje krijgen op mijn blog. Die dingen wil ik vertellen. Ook op 6 juni staat ‘Me’ in MeMaree niet voor ME/cvs, maar voor het kunnen zijn van mezelf. Blij met wie ik mag zijn, en wat ik mag delen. En dat mag zeker gevierd worden.

Ik zeg: taart!

12 gedachtes over “MeMaree

  1. Janny zegt:

    Maria, je kent me niet, en ik ken jou niet “in het echt”. Maar je laat je zien via je blogs, die ik deze twee jaar met plezier volg. Soms verrast, als ik de dingen meebeleef door jouw ogen. Vaak geamuseerd, omdat je heel leuk (en goed!) schrijft. In andere blogs ervaar ik een les voor mezelf. En in deze: bewondering. Wat ben jij een mooi mens!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s