Opplas

Nu Eep al een tijd aan het wennen is aan de po en hij regelmatig op een vaste tijd (voor zijn middagdutje) een plas of poep doet, leek het ons uitermate geschikt om daar deze zomer vervolg aan te geven. Ik heb natuurlijk al het nodig voorwerk gedaan: in zijn kast lag al een flinke stapel onderbroekjes, ik heb het internet afgestruind om te ontdekken hoe we dit nu moeten gaan aanpakken en bovendien wordt Eep regelmatig voorgelezen uit “Caillou op het potje”. Een prima middel om hem voor te bereiden op het fenomeen ‘plassen op de po’ met identificatiefiguur en al. (En zeg nou zelf… wie wil zich nu niet identificeren met Caillou? Alleen de naam al..!) Gelukkig vond hij het boekje erg interessant en zo dachten we er van de week aardig klaar voor te zijn. De zon scheen, we waren beiden thuis – wat me best een comfortabele voorwaarde leek- dus we besloten: het is nu of nooit.

’s Ochtends vertelden we het aan Eep, ’s middags begon het echte werk. De luier ging uit en de onderbroek aan. Eep koos die met de muis. Hoewel hij het niet zo geweldig vond, hield hij dapper zijn onderbroek aan, zonder groot protest te maken.

Het werd een avontuur op zich. Eep wilde tussendoor NIET op de po, wat resulteerde in drie natte onderbroeken, die ook nog eens erg krap bleken te zitten. Tijdens het avondeten overlegden we hoe we hiermee verder gingen. “Morgen moeten we in elk geval grotere onderbroeken kopen,” zei ik tegen Maus, “tenminste, één van ons, he? De ander is opplas.”
“Ik koop de onderbroeken!” riepen we tegelijk uit. Want een kind zindelijk krijgen is één, maar opplas zijn, dat wil niemand.

We sloten de maaltijd af met gebed – vergezeld door een klaterende waterval vanuit de kinderstoel. Gelukkig zaten we buiten. Lang leve de zomer!

 

5 gedachtes over “Opplas

  1. Dorien zegt:

    Hahaha opplas en die klaterende waterval! Inderdaad een hele klus. Geduld geduld. En idd geen gepush.
    Hier zei de jongste zelf op een gegeven moment tijdens het zindelijk worden: ‘mam, jij hoeft het niet te zeggen, ik ga zelf naar de wc’.
    Hier waren mijn jongens (en wijzelf) er wat later klaar voor. Xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s