Mobiel

Eindelijk is het zover. Het moment waarop ik heb gewacht en waarvoor ik heb gevreesd is daar: ik heb mijn nieuwe mobiel in gebruik genomen. Nou ja… nieuwe? Zeg maar gewoon: óude. Het apparaat dat mij de komende tijd gaat vergezellen is een heuse ‘dumbphone’. Ja inderdaad, zo één waarmee je niet op internet kan.

Al voordat er sprake was van reproductie van de legendarische Nokia 3310, frustreerde ik me aan de aantrekkingskracht van het internet-apparaat in mijn broekzak. Momenten van verveling vulde ik op met surfen. Een willekeurige vraag waar ik geen antwoord op had, zocht ik direct even op (Google is your friend) om nog maar te zwijgen van de vele sociale contacten die elke dag via mijn phone onze woonkamer en hup, dan ook meteen maar mijn hoofd inrolden. Regelmatig voelde ik me gekidnapt door mijn mobiel. Prikkelgevoelig? Yep! Discipline om hem uit te doen? Nope! Een lastige combinatie.

En vandaag heb ik dan eindelijk de koe bij de horens gevat. Eerst maar eens tijdelijk. Als sociaal experiment, zullen we maar zeggen. Aangezien ik een super goedkope dumbphone heb gevonden, mag dat. Voorgoed is ook weer zo definitief, vind je niet? Whatsapp ga ik het meest missen, vermoed ik. Maar ja, dat draait helaas precies via de combinatie van mobiel en internet. Voor de rest wordt het vooral aanpassen. We zullen eens zien hoe flexibel ik ben.

Best een leuke stap om te nemen. En de grote vraag is natuurlijk: zal het me wat brengen? Stilstand is achteruitgang, zeggen ze. De toekomst zal het leren of ik er nu juist op vooruit of achteruit zal gaan. Van stilstand is in elk geval geen sprake. Ik mag voorlopig dan geen smartphone hebben, maar ik ben nog wel mobiel.

11 gedachtes over “Mobiel

 1. Deborah zegt:

  Stoer hoor, ik merk het bij mezelf ook nog wel eens dat dat ding wat aandacht vraagt, maar ik laat mijn telefoon wel eens expres boven liggen of in mijn tas zitten. Je moet er echt heel bewust mee omgaan, want idd, best veel prikkels!

  Liked by 1 persoon

 2. ikrijdsmart zegt:

  En… lukt het nog altijd? Ik heb gewoon mijn smartphone gehouden en het gebruik beperkt. Sowieso niet meer onderweg – en dat houd ik intussen ‘al’ 12 weken vol. Mijn ervaringen beschrijf ik op mijn blog. Wie weet kun je daar ook nog inspiratie uit putten 🙂 , Groeten, Ronald Faas

  Like

  • MeMaree zegt:

   Leuk dat je reageert, Ronald. Ik gebruik inderdaad nog steeds mijn dumbphone, al merk ik dat ik met de tablet ook weer regelmatiger op internet zit. Maar het hele rusteloze van continue mijn mobiel erbij pakken is er vanaf. Wel merk ik steeds meer hoe gemak ook een rol speelt. Met name rondom het maken van foto’s, en schrijven van mijn blog, wat ik veel deed via mijn mobiel. Het is me duidelijk geworden, dat dit echt een periode is, en dat ik op den duur weer een keer overstap naar de smartphone. Maar tussentijdse periodes zonder, zal ik blijven doen.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s