Praat met hem

prayer-888757_1280.jpg

Vandaag is het biddag. Officieel: biddag voor gewas en arbeid. Een dag waarop christenen samenkomen, om te bidden. Ooit begon dit als vraag om een zegen over de oogst en het werk daarvoor. Inmiddels werkt een groot deel van de bevolking niet meer op het land. En toch zijn we in alles afhankelijk van God. Dat erkennen we en daarom blijven we samenkomen op deze dag.
Over bidden gesproken: is het lang geleden dat jij gebeden hebt? Of heb je misschien nog nooit gebeden? Ik wil tegen je zeggen: doe het eens. Of doe het weer. Kies een moment dat het stil is in huis. Als de kinderen naar school zijn of als je even een moment voor jou alleen hebt. Ga zitten en praat met God. Praat rustig hardop tegen hem, zoals je met een goede vriend praat. Alsof God in de stoel naast je zit. Hij is niet klein te maken of menselijk te denken, maar hij is wel zó dichtbij. Leg aan hem voor wat je bezig houdt. Waar je blij mee bent en waar je je zorgen over maakt. Je wilt niet weten hoe graag hij door jou in vertrouwen genomen wil worden.
Het kan best vreemd zijn jezelf hardop te horen praten (en voel je je er niet comfortabel bij, dan kan je natuurlijk ook stil in je hoofd bidden) maar voel je vrij om het te doen. Je hebt niets te verliezen en het is zo goed om, eenmaal de gène voorbij, hem alles te vertellen wat je bezighoudt. Praat gewoon op jouw manier. Ik moet wel eens lachen als ik mezelf hoor bidden, als ik bijvoorbeeld zeg:”ik wou nog wat zeggen, maar ik weet het even niet meer.”

Maar zo gewoon is het en juist praten met God zoals je bent, is een verademing. En het mag, want ja: God is groot en niet te vatten, maar hij is ook een Persoon die jou kent en van je wil horen. Hij zorgt elke dag voor jou en wil jou laten groeien tot de mooiste versie van jezelf, precies zoals hij je heeft bedoeld.
Verwacht dat hij álles zal doen, wat goed is voor jou. Ook als het pijn kan doen. En hou je ogen open…! Want in de allerkleinste dingen is hij verrassend dichtbij.

2 gedachtes over “Praat met hem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s