Zingen is zingen

Eindeloos hebben we het gezongen deze zomer, “Ik zag twee beren broodjes smeren”. Alle variaties zijn voorbij gekomen: slangen die de was op hangen, apen die speelgoed rapen, noem maar op. Het was een prima vermaak voor in de auto. Eep wist precies wanneer het zijn beurt was en dan zong hij uit volle borst:”Hihihi, hahaha!” 
Hij zingt lang niet altijd graag, hoewel we denken dat hij muzikaal is. Maar als je eenmaal een goede song te pakken hebt, dan blijft ‘ie terugkomen.

Boekjes lezen is meer zijn ding. Van de week kwam Eep aanlopen met een boekje van kerst. Ach ja, we lezen over Kikker in de sneeuw, terwijl buiten de mussen van het dak vallen, dus zo’n kerstboekje lezen we ook maar direct.
Terwijl Eep wat in zijn boekje bladerde, vertelde ik half-half wat er te zien was. Zoiets moet bij hem in speed 10; zo weinig geduld als hij heeft. Maar bij de engelen was hij zeer geinteresseerd. “Kijk,” zei ik “dat zijn engelen. Die gaan een mooi liedje zingen voor de Here God.” Hij bekeek het uitgebreid. Ik zong een stukje van het Ere zij God en zei toen: “Ga jij ook zingen voor de Here God?”
Hij knikte enthousiast en galmde door de kamer: “Hihihi, hahaha!”

4 gedachtes over “Zingen is zingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s